Inspirovali jsme se Itálií. Mortadelu poznáte podle její typické mozaiky z tuku a pistácíí.
Inspirovali jsme se Itálií. Mortadelu poznáte podle její typické mozaiky z tuku a pistácíí.
Použití mortadely v kuchyni je velmi univerzální, hodí se k přípravě studených i teplých pokrmů. Přidává se do sendvičů, její rolky se plní sýrem nebo se přidává do slaného koláče z listového těsta.
Mortadela s pistáciemi patří k nejznámějším italským specialitám. Skládá se z mletého vepřového masa a podlouhlých nudliček tuku, které tvoří její typickou bílou mozaiku. Hmota se narazí do umělého střeva a pak se velice pomalu a šetrně povaří. Mortadela se krájí na velice tenké plátky, protože jedině tak se plně rozvine její aroma.
Potřebujete poradit, který produkt je přesně pro Vás?
Nevíte si rady s výběrem nebo máte jakékoliv další otázky? Neváhejte se na nás obrátit a my Vám rádi pomůžeme.